Spaarne Hospital

Hoofddorp, the Netherlands
OTH architects, Amsterdam, the Netherlands

Project
Kvadrat textile Maxi is used for curtains and space dividers between patients’ beds at the Spaarne Hospital – a community-based teaching hospital, which is located in the Netherlands. Designed to make a stay as pleasant as possible, the Spaarne Hospital is transparent and friendly. The architect’s concept combines four main colours and is built on themes of light, free choice, nature and art. Reflecting this, the Spaarne Hospital offers beautiful views of the surrounding landscape, a loft that promotes interaction and peacefulness, and private living rooms. It also incorporates a small palliative care unit.

Solution
Curtains made of Maxi are used throughout the hospital. The textile is used in three custom-made colours: green, yellow and orange. A natural base is completed with bold stripes. Each colour has two versions: one used for curtains; another for space dividers between beds. A total of 4,000 square metres was supplied.

Products

Maxi

745